Projekttype:

Tilbygning, ombygning og renovering

Lokation:

Horsens

​År:

2020

Arkitekt:

re|TAENK arkitektur

Tilbygning og ombygning af 80' typehus

Det eksisterende parcelhus er opført i 1984 og er beliggende i Stensballe uden for Horsens, op til marker, Stensballe Skov og Stensballe Golfbane. Området er primært parcelhusbebyggelse, der er opført i perioden 1970-90. Parcelhuset er et længehus i gule tegl med saddeltag og røde vingetegl, og meget typisk for sin tid. Efter energikrisen i 1979, var fokus på energioptimering og husene blev bedre isoleret og vinduerne blev mindre. Dette gør at husene i dag fremstå mørke og kompakte pga. den lave loft højde.

Tilbygningen udføres som en nyfortolkning af længehuset, med lodret træbeklædning i Canadisk Cedertræ.

Taget beklædes med ståltag med klikfals, som spiller godt sammen med den renoverede vindskede og stern, som er beklædt med zink med fals.

Tilbygningen kobles sammen med det eksisterende hus via en mellembygning med koldtag samt klikfals.

Det eksisterede hus samt tilbygningen bindes sammen af en stor terrasse i Thermowood. Terrassen er med

til at optage det naturlige fald på grunden

Materialer:

Canadisk Cedertræ, profil 431 1x4”, fer- og not fra Moelven
​Krone Flex vinduer/hæveskydedøre
​Troldtekt, 208, gråmalet, K0
​VELUX ovenlys
​Plannja Trend 275 ståltag
​Inventar i snedkerfinér

- Marc

​Skitseprojekt 

​Jesper fra reTAENK arkitektur hjalp os med at få udarbejdet et skisteforslag til vores nye hus. Jesper var super god til at vise os muligheder vi ikke selv havde set.

- Nicolai​

Bæredygtig tilbygning

Vi valgte reTAENK arkitektur som arkitekt på en større tilbygning til vores enfamiliehus fra 1967. Jesper fra reTAENK var god til at udfordre de valg vi indledningsvis havde taget samt afklare vores mange tvivlsspørgsmål. Vi var derfor overbevidste om, at reTAENK kunne realisere de ideer og ønsker vi havde til vores projekt. Især var sammenhængen med eksisterende hus samt brugen af genbrugs- og bæredygtige materialer et stort ønske for os som bygherre. 

Undervejs i projektet har samarbejdet og kommunikationen imellem reTAENK, vores entreprenør og os været rigtig god. Når der opstod udfordringer og tvivlsspørgsmål i byggefasen fremstod Jesper som en solid rådgiver der kunne udfordre entreprenøren og dermed sikre os de bedste løsninger for vores projekt. 

Vi er yderst tilfredse med det endelige resultat af vores tilbygning og de valg som vi i tæt samarbejde med Jesper har valgt igennem forløbet. Det har bekræftet os i valget af reTAENK arkitektur som arkitekt og rådgiver på vores projekt. Vi kan derfor give vores varmeste anbefalinger til reTAENK arkitektur.

- Martin

Tilbygning

Vi har fået tegnet en tilbygning på 47kvm i 1 1/2 plan til et eksisterende rækkehus indeholdende to nye badeværelser. Arkitekten var effektiv og involverende i forhold til at inkludere vores ønsker løsningen. 

Arkitekten stod desuden for kommunikation med kommunen i forhold til mulige materiale valg og lokal planer og betjening til at opnå byggetilladelse fra kommunen.