Projekttype:

Tilbygning, ombygning, renovering

Lokation:

Beder

​År:

2020

Arkitekt:

re|TAENK arkitektur

Tilbygning til murmestervilla

Villa Rune, er opført i 1934 og er af stilarten ”Bedre Byggeskik”. 

Bedre Byggeskik arkitekturen, er kendetegnet ved præcist proportionerede, enkle og sluttede grundformer og udviser samtidig en klar sammenhæng mellem indretning, udseende og materialevalg. Dette skyldtes både et ønske om arkitektonisk enkelhed og et ønske om at minimere overfladerne og dermed også prisen på byggeriet. 

Denne tilgang har dannet udgangspunktet for designet af den fremtidige tilbygning i lodret listebeklædning i ubehandlet Thermofyr. Tilbygningen tilpasser sig udhænget på det eksisterende tag samt niveauforskellene på en elegant måde. Der er masser af små fine detaljer til en ellers enkelt bygning. Det eksisterende hus er tilsvarende blevet renoveret med nyt køkken, køkken-alrum samt ny kvist i ubehandlet listebeklædning.

Materialer:

Mursten EW2780 Royal Class, Egernsund Wienerberger 

Lodret listebeklædning i ubehandlet Thermofyr fra Frøslev 

Krone Coto 62 vinduer/hæveskydedøre 

Troldtekt, 208 gråmalet, ultra fin 

VELUX ovenlys

- Marc

​Skitseprojekt 

​Jesper fra reTAENK arkitektur hjalp os med at få udarbejdet et skisteforslag til vores nye hus. Jesper var super god til at vise os muligheder vi ikke selv havde set.

- Nicolai​

Bæredygtig tilbygning

Vi valgte reTAENK arkitektur som arkitekt på en større tilbygning til vores enfamiliehus fra 1967. Jesper fra reTAENK var god til at udfordre de valg vi indledningsvis havde taget samt afklare vores mange tvivlsspørgsmål. Vi var derfor overbevidste om, at reTAENK kunne realisere de ideer og ønsker vi havde til vores projekt. Især var sammenhængen med eksisterende hus samt brugen af genbrugs- og bæredygtige materialer et stort ønske for os som bygherre. 

Undervejs i projektet har samarbejdet og kommunikationen imellem reTAENK, vores entreprenør og os været rigtig god. Når der opstod udfordringer og tvivlsspørgsmål i byggefasen fremstod Jesper som en solid rådgiver der kunne udfordre entreprenøren og dermed sikre os de bedste løsninger for vores projekt. 

Vi er yderst tilfredse med det endelige resultat af vores tilbygning og de valg som vi i tæt samarbejde med Jesper har valgt igennem forløbet. Det har bekræftet os i valget af reTAENK arkitektur som arkitekt og rådgiver på vores projekt. Vi kan derfor give vores varmeste anbefalinger til reTAENK arkitektur.

- Martin

Tilbygning

Vi har fået tegnet en tilbygning på 47kvm i 1 1/2 plan til et eksisterende rækkehus indeholdende to nye badeværelser. Arkitekten var effektiv og involverende i forhold til at inkludere vores ønsker løsningen. 

Arkitekten stod desuden for kommunikation med kommunen i forhold til mulige materiale valg og lokal planer og betjening til at opnå byggetilladelse fra kommunen.