Konvertering af fritidsbolig til helårsbeboelse

Projekttype:
Tilbygning, ombygning og renovering
Lokation:
Skæring, Aarhus
År:
2021
Arkitekt:
re|TAENK arkitektur

Konvertering af fritidsbolig til helårsbeboelse

Det eksisterende fritidshus er opført i 1982 og er beliggende ved Skæring strand i Aarhus. Huset ligger i det attraktive sommerhusområde ved Mindelunden, tæt på både vand og natur.

Siden Aarhus har åbnet op for at fritidsboliger i området kan konverteres til helårsbeboelse har området ændret en del karakter.

Ejerne her ønskede ligeledes at bruge huset hele året pga. natureren, og fredsommeligheden der er i områ- det. Samtidig ønedede de en tilbygning til huset, da de som mange andre, arbejder meget hjemmefra.

Grundet de skærpet omstændigheder der er kommet ved konverteringer af fritidsboliger, blev omkostninger- ne til projektet meget større end forventet, og forslaget der var tegnet til udvidelsen af huset blev skrinlagt. I stedet er der blevet opført et anneks, som har fået permanet status.

På grunden er der blevet opført et meget æstestisk ”støjhegn” i cedertræslister, og cedertrælisterne går igen på faacden ind på atriumgårdhaven. Herved omsluttes hele haven af cedertræ, i mens de høje nåletræer danner baggrunden. Et utroligt stærkt greb og forskønnende element.

Annekset bliver opført som en træbygning i sortmalet træ tilsvarende det eksisterende vindfang. Fokus har været på at bevare alt hvad vi kan, og på at bruge fornyelige materialer.

Materialer:
SW01 AART, lodret fer- og not beklædning i sortmalet
Velfac Energy 200 vinduer/hæveskydedøre
Cedertræslister
Anthra zinc inddækninger

Call Now Button