Ombygning og tilbygning til 60’er parcel

Projekttype:
Tilbygning, ombygning og renovering
Lokation:
Risskov, Aarhus
År:
2021
Arkitekt:
re|TAENK arkitektur

Ombygning og tilbygning til 60’er parcel

Det eksisterende hus er opført i 1960 og er beliggende i Risskov i Aarhus. Huset ligger i det attraktive område ved Forteparken, tæt på shopping, Risskov Skole samt Belleveu Strandpark. Det sidste kan på en god dag ses fra stueetagen.

Typehuset, på Rolsøvej, er ikke meget større end Statslånshusene, med ca. 100 boligkvadratmeter og fuld kælder. Kælderen er sund og med god lofthøjde. Parcelhuset er et længehus i gule tegl, saddeltag med røde vingeteg, og meget typisk for sin tid.

Det eksisterende parcelhus totalrenoveres med ny tagkonstruktion, som muliggøre at der kan etableres ca. 40 nye boligkvadratmeter, under taget. Dette gøres ved at opføre et stor kvist, hvor fra vandet ved Bellevue Strandpark kan ses.

Den nye tilbygning udføres som en nyfortolkning af længehuset, med lodret træbeklædning i sortmalet Superwood. Taget beklædes med flade skifertegl, som giver tilbygningen et mere enkelt og moderne udtryk.

Tilbygningen kobles sammen med det eksisterende parcelhus via en mellembygning med fladt tag.

Det eksisterede hus samt tilbygningen bindes sammen af en stor terrasse i Thermowood. Terrassen er med til at optage det naturlige fald på grunden

Materialer:
Genbrugstegl
SW01 AART, lodret fer- og not beklædning i sortmalet
Rationel AURAPLUS vinduer/hæveskydedøre
Troldtekt Line, 208, gråmalet
Design gulve
Linea skifertegl, sinter sortengoberet fra Komproment
Inventar fra IKEA / &SHUFL​

Call Now Button