Ombygning og tilbygning til ældre byhus

Projekttype:
Tilbygning, ombygning og renovering
Lokation:
Katrinebjerg, Aarhus C
År:
2021-22
Arkitekt:
re|TAENK arkitektur

Ombygning og tilbygning til ældre byhus

Det eksisterende hus er opført i 1909, og havde oprindelig en tvilling, som desværre blev nedrevet for få år tilbage. Denne nedrivning har sat sit præg på dette ellers så fantastiske byhus med sine ornamenter og små finurlige detaljer. Der er desværre ikke meget tilbage af denne historisme, da nedrivningen ved siden af har påført huset uoprettelige skader. Huset ligger i det attraktive område tæt på Bogtårnet på Katrinebjerg. Huset er den eneste af sin slags der er tilbage i området, der bære præg af den store nedrivning af arbejder- boligerne efter Anden Verdenskrig. Store røde ”blokkere” i 4-5 etager er skudt op over alt i området, hvilket forskyder skalaen og skaber en form for uballance.

Huset står ikke til at rede, men den eksisterende skal i stueplan samt fundamenter bevares og så bygges der videre herpå. Huset bliver netpudset og få en hel ny 1. sal med ny tagkonstruktion samt tagsten.

Grundet en mindre uheldig tilbygning i 1970’erne, så vendes huset retning, så huset kommer til at fremstå som et gavlhus ud mod gaden. Det oprindelige hus fra 1909, fremstå som en hvispudset tilbygning til gavlhu- set.

For at bindes det hele sammen æstetisk, netpudses hele stueplanen ligeledes i gavlhuset, men beklædes på 1. sal med sortmalet SW12 træprofiler og hele huset få flade Linea skifer tegl på taget i en sintergrå ædelen- goberet nuance.

Materialer:
Genbrugstegl
Glasfibernet / netpuds hvid
SW012 AART, lodret fer- og not beklædning i sortmalet Fermacell ACOUSTIC lofter
Anthra zinc tagrender/inddækninger mm.
Linea skifertegl, sintergrå ædelengoberet fra Komproment Inventar fra HTH

Call Now Button