Projekttype:

Tilbygning, ombygning, renovering

Lokation:

Egå

​År:

2019

Arkitekt:

re|TAENK arkitektur

Fotograf:

Maria Bruncke Pedersen​

Tilbygning og renovering af '60 villa​

Villa Søtoften er beliggende i Egå tæt på vand. Villaen hus er fra 1967 og trængte til en renovering samtidig med at familien havde brug for flere boligkvadratmeter.

Det blev løst ved at nedlægge den gamle muret garage og en udpint muret læmur. Stenene blev afrenset og gavlen på den gamle garage fik lav at stå, og danne afgrænsningen for den nye tilbygning.

Tilbygningen består i bund og grund af et muret element, som er en ny sekundær indgang, og så en tagskive der spændes ud i mellem det eksist. parcelhus og den gamle garage, som er opmuret på ny af genbrugte mursten.

Ud mod villa vejen, lukker bygningen mere af, og åbner sig så op mod haven og skaber en gårdhave, som i de gamle gårdhavehuse som Utzons Kingohuse.

Materialer:

Genbrugstegl

Sort/ubehandlet listetræ fra Kjellerup A/S

Velfac 200 Energy vinduer/hæveskydedøre

Troldtekt, 101 hvidmalet, ultra fin​

- Marc

​Skitseprojekt 

​Jesper fra Retenk arkitektur hjalp os med at få udarbejdet et skisteforslag til vores nye hus. Jesper var super god til at vise os muligheder vi ikke selv havde set.

- Nicolai​

Bæredygtig tilbygning

Vi valgte reTAENK arkitektur som arkitekt på en større tilbygning til vores enfamiliehus fra 1967. Jesper fra reTAENK var god til at udfordre de valg vi indledningsvis havde taget samt afklare vores mange tvivlsspørgsmål. Vi var derfor overbevidste om, at reTAENK kunne realisere de ideer og ønsker vi havde til vores projekt. Især var sammenhængen med eksisterende hus samt brugen af genbrugs- og bæredygtige materialer et stort ønske for os som bygherre. 

Undervejs i projektet har samarbejdet og kommunikationen imellem reTAENK, vores entreprenør og os været rigtig god. Når der opstod udfordringer og tvivlsspørgsmål i byggefasen fremstod Jesper som en solid rådgiver der kunne udfordre entreprenøren og dermed sikre os de bedste løsninger for vores projekt. 

Vi er yderst tilfredse med det endelige resultat af vores tilbygning og de valg som vi i tæt samarbejde med Jesper har valgt igennem forløbet. Det har bekræftet os i valget af reTAENK arkitektur som arkitekt og rådgiver på vores projekt. Vi kan derfor give vores varmeste anbefalinger til reTAENK arkitektur.

- Martin

Tilbygning

Vi har fået tegnet en tilbygning på 47kvm i 1 1/2 plan til et eksisterende rækkehus indeholdende to nye badeværelser. Arkitekten var effektiv og involverende i forhold til at inkludere vores ønsker løsningen. 

Arkitekten stod desuden for kommunikation med kommunen i forhold til mulige materiale valg og lokal planer og betjening til at opnå byggetilladelse fra kommunen.